Грчева: Ако за знамето од Кутлеш му се суди на Тони, зошто не се суди за непочитување на законот за знамиња?!

,,Ако на Менкиноски му се суди за знамето од Кутлеш, зошто не им се суди на сите кои не го почитуваат Законот за употреба на знамиња и симболи? Апла не го фермаат со години. Ма ова се марионети. Им ги гледам конците со кои им ги мрдаат рачињата.” – Напиша на својот фејзбук профил претседателката на вонпарламентарната партија ,,Глас за Македонија” и универзитетска професорка Солза Грчева.

Поттик за ваквата реакција е веста дека следниот месец (Јуни) во Охрид на обвинителната клупа ќе седне адвокатот Тони Менкиноски, поради дело ,,нарушување на јавен ред и мир” преку поставување на знаме со Сонцето од Кутлеш на 27 април оваа година.

,,Ма ова се марионети. Им ги гледам конците, со кои им ги мрдаат рачињата.” – одполнува Грчева.

Во реакциите кон нејзината објава, покрај другото, се истакнува:
Ѝ се суди на Македонија, тоа се гледа од високо!;

Во Старата Чаршија во Скопје се веат албански и косовски знамиња и никому ништо.;

А во Тетово, Струга, во Гостивар, таму може нели? Кој ќе одговара за тоа?;  

Тужба за сите, што веат туѓо знаме спротивно на законот!;

Измислуваат кривични дела без врска…; 

Стана опасно да бидеш патриот и да си ја сакаш државата!

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!