(ВИДЕО) Руски тенк поддржан од БТР-80! Дејствување врз украински позиции!

Видео снимката од беспилотно летало која се појави на интернет покажува руски тенк и БТР-80 кои дејствуваат врз украински позиции со топови и тешки митралези.

На ова видео многу добро може да се воочи ефектот на потиснување и овие два вооружени системи.

Имено, додека Рускиот тенк се подготвува за дејствие преку своето главно оружје, БТР-80 обезбедува огнена поддршка која што го штити тенкот од можен непријателски оган со тоа што го користи својот тежок митралез.

Видео од взаемното дојстување на двата вооружени системи

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!