nato-mornarica-hrvatska

(ВИДЕО) Воените морнариците на Нато и Канада укотвени во Хрватска!

Сплит преплавен со НАТО војници и војници на Канадската кралска морнарица.

По пристигнувањто на флотата на Канадската кралска морнарица, во Хрватски Сплит пристигнаа три дополнителни НАТО бродови.

И додека командниот центар подготвува заедничка вежба повеќе од илјада (1000) припадници на морнарицата прават обилколка на градот Сплит.

Бродовите се под висок сигурносен режим и случајните минувачи смеат да ги набљудуваат само од пристојна оддалеченост.

(ВИДЕО)

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!