канадски-снајперист-убиен-украина

Важеше за најопасен снајперист во светот, но во Украина издржа само 20 минути.

Канадскиот снајперист познат како ,,Wali” кој важеше за најопасниот снајперист во светот е убиен од страна на руските специјалци за време на борбите во Украина, известуваат руските медиуми.

извор на слика ТопИнфо

Петходно од страна на западните медиуми беше објавено дека ,,Wali” пристигнал во Украина по повик на украинскиот Претседател Зеленски.

,,Wali” своето борбено искуство и слава ги стекна во Авганистан во период помеѓу 2009 и 2011 година како припадник на елитниот 22-ри кралски канадски полк.

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!

By admin24

Leave a Reply

Your email address will not be published.