ruski-helikopter-soboren-mi-24

На снимката се забележува како Руски MI-24 претрпува фронтален удар од противвоздушна ракета.

На YouTube се појави снимка за која каналот кој ја објавува тврди дека станува збор за соборување на Руски MI-24 од страна на Украински портиввоздушен систем. Испалената ракета го погодува хеликоптерот фронтално при што избива голем пламен. Пламенот ја зафаќа целата површина на леталото кое губи контрола и се урива недалеку од местото каде што беше погодено. Русија вложува доволно во својата воена технологија но сепак по се изгледа може да биде изненадена.

Во продолжение погледнете ја снимката и самите проценете за што станува збор.

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!

By admin24

Leave a Reply

Your email address will not be published.