Russian President Vladimir Putin attends a meeting on economic issues via videoconference in Moscow on Thursday. Alexei Nikolsky/AP

Македонската влада излезе со одлука за донирање на воени средства кој ќе бидат наменети во вид на помош за Украинската армија. По примерот на голем број земји членки во НАТО алијансата така и македонската влада одлучи за учество во помошта на Украина откако врз истата на 24 февруари беше извршена воена инвазија од страна на Русија.

,,Средствата кои се донираат се во согласност со барањата на Украина” – соопштуваат од Македонската Влада.

Неколку часа подоцна се огласи и Русија. Имено упатена е заканата дека ќе има последици по западните сили и сите држави кои на било каков начин воено и помагаат на Украина.

Москва вели дека земјите кои што испраќаат воена опрема на Украина ќе сносат одговорност доколку истата опрема се искористи против руските сили.

Русија со извештај за штетата нанесена на Украина – КЛИКНИ ТУКА

Забрането е било какво превземање на материјали од порталот Misija24 доколку страната која ги превзема истите не поставува хиперлинк до изворот.

Главна цел на нашиот сајт е известување за случувањата во светот без поттикнување на омраза или заземање на страна. Мисија24 не поддржува војна или било каков вид на насилство!

By admin24

Leave a Reply

Your email address will not be published.